Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

24. tjedan trudnoće

24. tjedan trudnoće

 

Beba
 
Beba je teška oko 530 grama, a dugačka oko 21 cm, od tjemena do dna stražnjice.

Beba se lagano deblja, a koža postaje manje naborana. Unutarnje uho je potpuno razvijeno i beba sada ima osjećaj ravnoteže dok se okreće unutar maternice. Beba će sve intenzivnije reagirati na zvukove, pa ako je neki naglo uznemiri može biti nemirna satima.

Vaše tijelo

Možda ćete zbog rastezanja kože u predjelu pupka osjećati svrab. Ako vam na pojedinim dijelovima tijela potamni koža ne brinite, jer će se sve vratiti u normalu nakon porođaja.

Jedino pazite da koristite neku kremu protiv nastajanja strija.  Nećete ih moći potpuno spriječiti, ali nakon porođaja većina njih će se smanjiti i pretvoriti u tanke jedva uočljive pruge.

Zdravlje i stil

Ako je ljeto nosite obvezno sunčane naočale. To je dobra navika i obično, ali kada ste trudni posebno su korisne jer su se vaše oči povećale i osjetljivije su na sunce.

Svaki prekid je težak, ali ako ste nezadovoljni liječnikom promijenite ga. Kada dođete do poroda trebat će vam netko kome potpuno vjerujete.

Što kupiti

Dobro je okružiti se svime organskim. Jedite prirodno uzgojenu hranu i odijevajte samo prirodne tkanine, pa te stvari i kupujte.

Odnos s partnerom

Vrlo je važno da s partnerom provodite dovoljno vremena, ali je jednako važno da imate i dovoljno vremena za sebe. Jednom kada postanete roditelji nećete imati dovoljno vremena za sebe, pa iskoristite ostatak trudnoće.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE