Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

23. tjedan trudnoće

23. tjedan trudnoće

 

Beba
 
Beba je dugačka oko 20 cm, mjereno od tjemena do dna stražnjice,  a teška oko 450 grama.

Koža bebe još uvijek nije dovoljno zadebljala pa zbog krvi koja cirkulira ima crvenkastu boju. Zbog povezivanja živčanih vlakana bebini pokreti postaju koordinirani, a počinje i reagirati na vanjske zvukove, pa će kod buke ili nepoznatih zvukova reagirati pokretanjem ruku ili nogu unutar maternice. Ali ako joj pustite glazbu ili joj lagano govorite beba će se umiriti i uživati.

Vaše tijelo

Ako vam nos zakrvari nemojte paničariti, hormoni mogu biti uzrok ovakve pojave. Cirkulacija krvi je ubrzana, a sluznica u nosu osjetljivija nego ranije.

Zdravlje i stil

Pazite koliko jedete, jer tijelu treba kvalitetnih nutrijenata pa ćete stalno osjećati potrebu za hranom, ali pazite da se radi o velikoj kvaliteti, a ne količini kako se ne biste pretjerano udebljali.

Ako vas uhvate napadi panike vizualizacija vam može pomoći smanjiti stres i vratiti u tračnice.

Što kupiti

Kupite stvari za pospremanje kuće. Ali ne kemijske. Kasnije ćete biti sve teže pokretljivi, pa je bolje odraditi to čim prije.

Odnos s partnerom

Svaka žena ima različitu potrebu zakazivanja pregleda kod liječnika, ali pobrinite se da vaš muž ide bar na neke od njih. On će bolje razumjeti trudnoću ako bolje razumije kroz što vi prolazite.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE