Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

17. tjedan trudnoće

17. tjedan trudnoće

 

Beba

Beba je dugačka između 11 i 12 cm, a teška oko 125 grama. Lanugo dlačice se uvećavaju, a nestat će pred sam porođaj. Mozak bebe se razvija, a broj stanica u mozgu se povećava za oko 250.000 u minuti.

Vaše tijelo

Vaša maternica se proširila i zauzela veći dio trbuha. Vi se svakim danom vraćate na staro raspoloženje. Vraća vam se živost i energija.

Zdravlje i stil

Ne zaboravite unositi dovoljno tekućine.

Jedite manje, a češće obroke. Stručnjaci preporučuju  šest malih obroka umjesto tri velika. Na ovaj način također izbjegavate prejedanje, jer će se rjeđe pojavljivati napadi gladi.

Neke žene patit će po prvi put od migrena za vrijeme trudnoće. Nažalost nećete se moći osloniti na medikamente u ublažavanju boli. Pa izbjegavajte čokoladu i kofein za koje se tvrdi da potiču glavobolje. Minimalizirajte stres i dovoljno spavajte.

Što kupiti

Klasične tajice, samo broj veće uštedjet će vam novac, jer su jeftinije od odjeće za trudnice.

Odnos s partnerom

Dogovorite s partnerom na koji način ćete ostatku obitelji saopćiti radosnu vijest ako već niste.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE