COVERmagazin.com

Kako se usredotočiti na ono najvažnije u životu

 

 

Kako se usredotočiti na ono najvažnije u životu

 

 

 
Usmjeriti pažnju na ono što vam je najvažnije u životu je jedan od ključnih zadataka, želite li:

- ostvariti ciljeve
- imati ispunjen život
- iskoristiti svoje potencijale
- iskoristiti vrijeme na najbolji način

Većinu stvari u životu lakše je reći nego napraviti. Ponekad nas nevažne stvari i sitnice mogu toliko zaokupiti da možemo potpuno iz vida izgubiti ono što želimo od života i svoje ciljeve.

Kako se ipak usredotočiti na ono najvažnije?!

Da biste održali fokus na onome što vam je najvažnije nužno je stalno se podsjećati na svoje prioritete i ono što vam je bitno.

Što vam ja najvažnije u ovoj godini? Važan projekt ili posao? Obitelj? Dugovi? Auto? Popraviti društveni život?

Razmislite dobro o svome životu i reducirajte popis na 4 najvažnije stvari. Zapišite ih i stavite na radni stol ili na neko drugo mjesto gdje ćete ih svakodnevno viđati.

Zatim se upitajte koje su 3 stvari koje vam najčešće odvlače pažnju od onog bitnog, te pronađite način kako smanjiti njihov utjecaj u svome životu.

Nemojte svoje slobodno vrijeme provoditi u uredu, ako vam je primjerice obitelj na prvom mjestu prioriteta ili vrijeme provoditi u kafićima, ako je napredovanje u karijeri ono što želite.

Zbog čega ljudi rade suprotne stvari od onoga što žele? Ljudska priroda je građena na strahu od nesviđanja. Ako neki posao odgađate dovoljno dugo, tada će se on činiti sve kompliciranijim, sve dok od njega potpuno ne odustanete. Na taj način spriječit ćete da se nekome ne svidi ono što je jako bitno vama.

Želite li ipak uspjeti morate promijeniti psihologiju, te posvetiti 80 posto vremena najvažnijim zadacima, a tek 20 posto onome što se mora obaviti.

Ovaj princip možete primijeniti i za povećanje svakodnevne učinkovitosti. Popis od 5 stvari koje treba obaviti možete napraviti navečer. Popišite pet stvari koje bi trebalo obaviti sljedećeg dana i krenite odmah ujutro s njima. Na ovaj način ćete obaviti 25 važnih zadataka svaki tjedan, te oko 300 zadataka koji su vama bitni godišnje.

 

Motivacija – Kako ostati motiviran?! Najbolji prijatelji Naučite se smiriti
7 pozitivnih životnih mudrosti Postati bolja osoba Apatija – kako je nadići
Tajna pozitivnog stava prema životu Povući se ili razgovarati? Izgradite novi život – 5 početnih koraka
Kako smanjiti stres?! 7 stvari koje će vas usrećiti 15 savjeta koji vam mogu spasiti život
Riješite se lošeg raspoloženja u 15 min Tehnike za povećanje snage volje 7 zanimljivih znanstvenih činjenica o snovima
Kako da budete zadovoljni vlastitim životom 7 pogreški kod nošenja s depresijom Ljepši život – izaberite sreću
Oslobodite se perfekcionizma u 7 koraka Osjećajte se bolje Dvije male navike koje vam mogu promijeniti život
Potišteni ste ili tužni?! Što učiniti 3 glupa načina na koja se možete pokušati razvedriti Kako da smirite bilo kakvu svađu
5 jednostavnih savjeta da započnete ono što želite 10 načina na koje se depresivne kućanice mogu boriti protiv lošeg raspoloženja  
» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE
» IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA
» CRTE LICA » MENTALNE MAPE  
     
     
     

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.