COVERmagazin.com

Vremenski ograničite emocije

 

 

Vremenski ograničite emocije

 

 

 

 

Emocije boje naš život najrazličitijim paletama boja i utječu kako doživljavamo svijet oko sebe.

 

Ponekad su emocije jaka reakcija na nešto što se dogodilo, a ponekad nas mogu posjetiti iz vedra neba, naizgled ničim izazvane i ničim uzrokovane, poput melankolije, tuge ili radosti.

 

Poput vremenskih prilika one dođu i prođu, ali utječu na naše mentalno stanje vibrama koje nose sa sobom.

 

Ponekad, neke emocije nas prate mnogo duže nego što bismo htjeli, te se počinjemo pitati kada će njihov pritisak popustiti. U ovakvim situacijama najčešće se radi o tuzi zbog gubitka drage osobe ili ljutnji zbog nečijih postupaka.

 

Uobičajeno, ako dopustimo emocijama da procvjetaju kada nas posjete, tada će se one prirodno izmjenjivati, te će jednu slijediti druga. Međutim, kada osjećamo da nas neke emocije proganjaju, to je najčešće zbog toga što ih se bojimo zaista osjetiti.

 

Emocije poput očaja ili bijesa su vrlo moćne, te je prirodno da ih ne želimo osjetiti njihovom puninom, te da ih pokušavamo u sebi sputati. Zasigurno ne želimo dopustiti da nas osjećaj bijesa preplavi i da kažemo neke stvari koje ćemo kasnije požaliti. Zbog toga kada se suočavamo s ovakvom situacijom korisno bi bilo postaviti svojoj podsvijesti pitanja poput: Koliko dugo trebam sjediti s ovim emocijama, koliko dugo trebam nositi sa sobom ove emocije prije nego što prođu?

 

Ako pitanje postavite iskreno i čekate, odgovor će stići.

 

Možda je postavljanje vremenskog ograničenja tehnika koja vam treba da vam omogući da osjetite emociju u njenoj puniti.

 

Kada dobijete osjećaj o tome koliko vremena trebate potrošiti na neku emociju postavite štopericu. Sjedite i otvorite se emociji koja vas proganja. Sve što trebate napraviti je osjetiti je.

Nemojte je ponovo odbacivati, vezati se uz nju ili djelovati na temlju nje. Dovoljno je osjetiti je u punini. Jednostavno joj dopustite da prostruji kroz vas.

 

Emocije imaju svoj prirodni ciklus, te možete biti potpuno sigurni da će kada dosegne svoj maksimum započeti njena silazna putanja, te da će potpuno nestati.

 

Na kraju ćete shvatiti kako je punina emocije, bilo negativna ili pozitivna, katalizator koji vam treba za potpuno izlječenje.

Motivacija – Kako ostati motiviran?! Najbolji prijatelji Naučite se smiriti
7 pozitivnih životnih mudrosti Postati bolja osoba Apatija – kako je nadići
Tajna pozitivnog stava prema životu Povući se ili razgovarati? Izgradite novi život – 5 početnih koraka
Kako smanjiti stres?! 7 stvari koje će vas usrećiti 15 savjeta koji vam mogu spasiti život
Riješite se lošeg raspoloženja u 15 min Tehnike za povećanje snage volje 7 zanimljivih znanstvenih činjenica o snovima
Kako da budete zadovoljni vlastitim životom 7 pogreški kod nošenja s depresijom Ljepši život – izaberite sreću
Oslobodite se perfekcionizma u 7 koraka Osjećajte se bolje Dvije male navike koje vam mogu promijeniti život
Potišteni ste ili tužni?! Što učiniti 3 glupa načina na koja se možete pokušati razvedriti Kako da smirite bilo kakvu svađu
5 jednostavnih savjeta da započnete ono što želite 10 načina na koje se depresivne kućanice mogu boriti protiv lošeg raspoloženja  
» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE
» IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA
» CRTE LICA » MENTALNE MAPE  
     
     
     

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.