prisjetimo se

 

 

Kleopatra
Kleopatra se smatra najpoznatijom i najljepšom vladaricom u egipatskoj povijesti. Upravo ona je inspirirala bezbrojne filmove, drame, pjesme, slike…

Kleopatra

Kleopatra se smatra najpoznatijom i najljepšom vladaricom u egipatskoj povijesti. Upravo ona je inspirirala bezbrojne filmove, drame, pjesme, slike… Jedna je od najpoznatijih žena vladarica iz prošlosti.

No, prema nekim istraživanjima, Kleopatra nije bila toliko fizički privlačna i lijepa koliko se o njenoj ljepoti govori.

Po kovanicama iz tog doba se može zaključiti da je imala veliki kukasti nos i pomalo muške crte lice što nije nimalo privlačno, no, ona je jedna od rijetkih žena koja je u to vrijeme vladala i isticala se iznimnom inteligentnošću i mudrošću, stoga su od ambiciozne i nesretne ljepotice stvorili legendu.

Bila je kraljica drvenog Egipta u 1.st.pr.n.e.. Poznata je po tome što je koristeći svoje zavodničke i diplomatske sposobnosti uspjela privući Gaja Julija Cezara na svoju stranu i sebi osigurati vlast nad Egiptom.

Nakon Cezarove smrti, zavela je i Marka Antonija kojemu je rodila blizance i na čijoj strani će se boriti u ratu protiv Oktavijana, no, neuspješno.

Nakon što je Oktavijan okupirao Egipat Kleopatra je počinila samoubojstvo. No, na taj način je postigla besmrtnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.