O VAMA

 

 

Odijevajte se u skladu s godinama
Bez obzira koliko neki trend bio popularan uvijek uzmite u obzir svoje godine...

Odijevajte se u skladu s godinama

 

Bez obzira koliko neki trend bio popularan uvijek uzmite u obzir svoje godine. Najbolje odjeveni pokušavaju svaki trend prilagoditi sebi, a to znači da iz svake sezone uzmu ono što odgovara njihovoj građi i godinama.

To ne znači da se u nekim godinama može izgledati moderno, a u nekim ne. Odijelo, ma kako dobro i moderno bilo sigurno neće isti učinak imati na srednjoškolki i ženi u četrdesetim. Slično je i s minicama, kao i mnogim drugim odjevnim predmetima.

S godinama žene izgrađuju stil i stoga bi im trebalo biti lakše, dok s druge strane mlađi mogu više eksperimentirati i greške se manje vide.

Moda vam ne bi trebala s godinama postajati manje bitna, možda upravo obrnuto. Jer je teže pronaći odgovarajući komad odjeće, a da u njemu ne izgledate niti staromodno, ali niti kao da ne znate koliko godina imate.

Ne znači da trebate svakih deset godina izbaciti iz ormara sve što ste do tada nosili. Ali pokazivanje pupka u četrdeset i petoj nije nešto što će izmamiti pohvale na vaš izgled.

U dvadesetim si možete priuštiti puno nakita šaljivog sadržaja, kratke suknje, gol trbuh… Nakon teenegerske dobi u kojoj većina glumi buntovnike, ili misli da im ništa ne stoji dobro, u dvadesetim većina žena već izgrađuje svoj stil. Uz odjeću koja odgovara liniji tijela i dobru frizuru brzo je spremna za sve izazove. Često si već u dvadesetima žene priušte poneku dobru torbu i kvalitetne skupe cipele.

15-25 su godine za eksperimentiranje. Stoga si obucite sve što želite. To su godine u kojima teško možete pogriješiti. I najčudnije kombinacije mogu izgledati dobro uz malo mašte.

26-35 su godine u kojima još uvijek možete obući većinu stvari. Samo morate naučiti kako sve to uklopiti u poslovni izgled. Eksperimentiranje i zabavnu odjeću ipak ostavite za slobodno vrijeme.

U tridesetim brandirane torbe i cipele postaju sve češće, i većina ih kod kuće ima po nekoliko. Jeftine cipele zamijenjene su udobnim. Ponovno se traži i dobra sportska odjeća jer u tridesetim dosta žena počinje intenzivnije vježbati.

35-45 više nisu godine za djevojački-mladenački stil. Sada ćete već bolje izgledati u jasnijim linijama odjeće. Za slobodno vrijeme još uvijek je prikladan jeans i sportske majice. Ako još uvijek volite kraće suknje, onda ih kombinirajte uz ravne cipele.

U četrdesetim odlika žena je da kupuju manje, ali kvalitetnije. One su već navikle na stalne promjene trendova stoga kupuju samo nekoliko stvari kako bi modernizirale izgled, a ostatak odjeće popunjavaju kvalitetnim klasicima.

Ako imate 45-55 izaberite košulju, jednostavne majice, dobro krojene sakoe i odjela. A za sve prilike možete izabrati haljinu. Izbjegavajte jeftin i napadan nakit. Slično je s jakim bojama kose, kao i potpuno ludim frizurama. S njima ne izgledate mlađe, iako vam se to može činiti tako. Neizostavni su dobar kaput, cipele i torba.  

U pedesetim uglavnom se gleda na kvalitetne materijale i udobnu odjeću.

Za one koje imaju 55-65 savjet nije da ne trebaju pratiti trendove, ali neka to rade na suptilan način. Uglavnom je to odjeća koja suptilno prati liniju tijela i otkriva manje kože nego prije. Haljine ili majice na tregere nisu prikladne, radije izaberite tanku košulju kratki ili duži rukav.

Nakit je u ovim godinama kvalitetan, recimo skup, ali i element kojim se osvježava garderoba. Slično je i s torbama.

U sedamdesetim i osamdesetim odjeća prije svega treba biti udobna. To su žene koje znaju što žele obući i moda ima vrlo malo utjecaja na njihov stil.

Kao da se ponovno nosi luksuz. Nakit, biseri i svila neizostavan su dio odjeće svake trendi bake.


 

 

 

 

 

 

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.