Olakšajte rad za računalom

 

 

 

 

Olakšajte rad za računalomIako nije fizički naporan posao, rad na računalu strašno opterećuje tijelo. Evo nekoliko savjeta kako ga olakšati.

- Visina na kojoj vam je monitor od velike je važnosti za vaše zdravlje. Kako biste izbjegli savijanje vrata, namjestite ekran tako da vam je gornji dio ekrana u ravnini očiju.

- Idealan sjedeći položaj je kada vam je kut između bedara i kukova 90 stupnjeva. Stopala ravno položite na pod, a noge neka također budu savijene pod pravim kutom.

- Sa stola maknite sve nepotrebne stvari. Ostavite samo one koje svakodnevno koristite, sve one koje vam nisu svakodnevno potrebne posložite u ormare. Možda će vam ubrzo i zatrebati, no, i tako se ponekad morate odmaknuti od stola i malo prošetati.

- Ako vam ruke od zapešća naviše vise sa stola, bit ćete prisiljeni na neprirodne pokrete. Kako biste spriječili moguće deformacije kralješnice oslanjajte se na podlakticu koja mora ležati na stolu. Ukoliko nemate dovoljno prostora, možete iskoristiti naslon za ruke sa stolca ili upotrijebite ergonomski dizajnirane stolne ekstenzije.

- Svakih 45 minuta, max.sat vremena napravite kratku pauzu, malo se odmorite, prošećite i razgibajte ramena.

Vezano: Vježbe pred računalom

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.