Motivacija

 

 

 

 

Motivacija

Kako se motivirati za dobar i odgovoran rad na groznom poslu?

Što nas motivira za postizanje nekog cilja lako je odgovoriti – CILJ.

No, kako pronaći motivaciju i raditi nešto savjesno, najbolje što možemo, ako nije izravno povezano s ciljem prema kojem idemo ili težimo. Ako je to što radimo samo usput, dok ne pronađemo nešto bolje. 

Ako ste materijalist, vaš odgovor će biti novac. Pa ćete raditi po principu «koliko para toliko muzike». 

Ako vam ni novac nije najvažnija stvar motivaciju pokušajte pronaći u korisnosti.

Pokušajte utvrdite kolika je korist posla koji radite, ne vama, nego drugima. Činjenica da pomažete drugima može biti jako dobar motiv. To se odnosi ukoliko npr. radite na telefonskoj centrali za pomoć korisnicima. Radeći nemojte razmišljati o šefu koji je naporan, iskorištavač ili tko zna što drugo… Neka vas motivira činjenica da svaki put kada podižete slušalicu pomažete nekome.  Nakon razgovora s vama jedna je osoba sretnija, jer je riješila svoj problem. Jednu osobu ste usrećili! Na kraju radnog dana to može biti 500 sretnijih osoba. Zar to stvarno nije dobar motiv?!

 

 

Izdvojene teme

» MIROVINSKO OSIGURANJE » ŽIVOTNO OSIGURANJE » OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI » PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE »ULAGANJA U INVESTICIJSKE FONDOVE » ULAGANJE U DIONICE

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.