Bečki Dani ženskog filma

Bečki Dani ženskog filma

Ovogodišnji 12. po redu bečki Dani ženskog filma (FrauenFilmTage 2012) će se održati od 1. do 8. ožujka, a posebna novost festivala je nagrada koja će biti dodijeljena ženama koje su posebno angažirane u području filmske produkcije.

Otvorenje festivala će se održati 1. ožujka u bečkom kinu “Filmcasino” filmom “Where do we go now” libanonske redateljice Nadien Labakis koji je osvojio nagradu publike na filmskom festivalu u Torontu. Radnja filma govori o grupi libanonskih žena koje žele zaštiti svoje selo od predstojećih sukoba između kršćana i muslimana i pri tom posežu za nekonvencionalnim sredstvima.

Ovogodišnji festivalskog programa obuhvaća i retrospektivu posvećenu austrijskoj montažerki Karini Ressler koja će se odvijati u kinu “Filmhaus Kino”, dok je za popratni festivalski program rezerviran poznati bečki kafić DAS MÖBEL.

Neki od najzanimljivijih filmski uradaka koje će bečka publika u okviru Dana ženskog filma imati prilike pogledati su zasigurno i We need to tlak about Kevin (SAD/Velika Britanija), Amador (Španjolska), Sharayet – ljubav u Teheranu (Iran, USA, Francuska) te dokumentarci Green Action (Velika Britanija), Silent Snow (Nizozemska) i The Look – Charlotte  Rampling (Njemačka).

Više informacija o festivalskom programu na: www.frauenfilmtage.at

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)