Blagdanski trikovi koji garantiraju vitku figuru za Novu godinu

Mnogi ljudi povezuju Božić s debljanjem. Obično se u prosincu opuštamo i uživamo u dobrim stvarima u životu. Ali ne morate dopustiti da božićna hrana upropasti vašu figuru. Možete uživati u božićnom ugođaju, a imati vitku liniju za Novu godinu.

Istraživanja pokazuju kako se u prosjeku osobe udebljaju za vrijeme božićnih blagdana oko 1 do 5 kg, što može upropastiti cjelogodišnji trud dijeta i vježbanja.

Stoga vrijedi pokušati slijediti neke niže navedene savjete kako vam raniji trud ne bi bio uzaludan.

– Uživajte u aktivnom Božiću – Umjesto da se izležavate, aktivirajte se. Ne morate vježbati, ali se možete uključiti u sve aktivnosti  oko pripreme za Božić. Na taj način ćete održati svoj metabolizam i mišiće aktivnima.

– Birajte manje masnu hranu – Možda biste se trebali prebaciti na američki način slavljenja uz puricu. Puretina je odličan izbor mesa jer ima mnogo manje kalorija od, za naš stol tipične, svinjetine ili janjetine.

– Povrće na gril – Ovo je savjet koji vam može pomoći da smanjite količinu kalorija u pripremljenim namirnicama, jer je povrće s roštilja vrlo ukusno, a nema dodatnih masnoća kao kod prženja.– Budite pristojni  –
Ponovite sebi kako slatkiši i kolači debljaju. Probajte blagdanske kolače i hranu kada ste u gostima, ali nemojte se prežderavati. Na taj način ćete ostati vitki i istovremeno kulturni.

– Umjereno s alkoholom – Svi znaju da je alkohol kaloričan. Pokušajte se kontrolirati.

– Smanjite sol – Nemojte ekstra soliti hranu ako je sama po sebi slana. Na taj način pazite na liniju, ali i na svoje srce.

– Uživajte – Nemojte dopustiti da vam opterećivanje hranom uništi blagdanske užitke. Božić je vrijeme opuštanja i radite stvari koje volite i želite. Sve dok ste svjesni odluka koje donosite i znate kako popraviti eventualnu štetu, u novoj godini ćete imati priliku.

Vezano:

Blagdansko odbrojavanje – 30 članaka do sretnijih praznika

Božić

Nova godina