Pokrenut projekt stvaranja kolekcije autentičnih zagrebačkih suvenira

Pokrenut projekt stvaranja kolekcije autentičnih zagrebačkih suvenira

Pokrenut projekt stvaranja kolekcije autentičnih zagrebačkih suvenira

Pokrenut projekt stvaranja kolekcije autentičnih zagrebačkih suvenira

Piece of Zagreb/Komadić Zagreba, projekt posvećen otkrivanju novih načina mišljenja i stvaranja autentičnih zagrebačkih suvenira, u organizaciji Dizajn centra Zagreb i Turističke zajednice grada Zagreba, premijerno će biti predstavljen u sklopu nadolazećeg izdanja festivala Design District Zagreb koji će se održati od 13. do 18. lipnja 2017.

U partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zagreba, neprofitno udruženje Dizajn centar Zagreb (DCZ) otvorilo je javni poziv za prijedloge novih zagrebačkih suvenira. Projekt Piece of Zagreb/Komadić Zagreba posvećen je potrazi za novim načinima mišljenja i stvaranja autentičnih zagrebačkih suvenira, uz pomoć interdisciplinarnog pristupa karakterističnog za dizajn. Projekt stremi stvaranju prve sustavne kolekcije dizajniranih suvenira Zagreba, koja će kontinuirano rasti i obnavljati se periodično kroz buduće javne pozive.

Organizator želi postići participativnu izgradnju kolekcije vođenu stručnim kriterijima te inspiriranu dobrim praksama u području. Cilj je doprinijeti čvršćem povezivanju cijele zajednice zainteresirane za inovativnu i suvremenu, vizualnu i materijalnu komunikaciju duha i karaktera grada s lokalnim proizvođačima i poduzetnicima u turizmu. Projekt bi želio značajno doprinijeti učvršćivanju suradnje između različitih struka prema kojima je dizajn upućen zbog svoje interdisciplinarne prirode, kao i začeti stvaranje korpusa znanja o fenomenu suvenira u zagrebačkom kontekstu.

Kao svježi vid turističke promocije Zagreba, projekt cilja na daljnje povećanje vidljivosti Zagreba na europskom nivou, otvarajući nove kanale komunikacije te donoseći nove posebnosti u autohtonoj lokalnoj materijalnoj i duhovnoj kulturi.

Javni poziv namijenjen je profesionalnim dizajnerima, studentima dizajna, primijenjenim umjetnicima, obrtnicima i svim drugim proizvođačima materijalne kulture, koji stvaraju u Zagrebu i u najširem smislu pripadaju lokalnoj kreativnoj zajednici.  Nagradni fond iznosi 43.000 kn i raspodijeljen je na tri nagrade i sedam priznanja.

Objava za medije

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)