Druga večer Smart Fashion Weeka Zagreb nadmašila sva očekivanja

SFWZ

Druga večer Smart Fashion Weeka Zagreb apsolutno je nadmašila sva očekivanja

Smart Fashion Week Zagreb ne prestaje oduševljavati svoje uzvanike izvrsno osmišljenim i realiziranim programom, a sinoć je na drugoj večeri broj vjernih zaljubljenika u modu koji su pristigli u najmodniju dvoranu u gradu kako bi uživali u revijama domaćih i stranih dizajnera bio apsolutno rekordan! Nije se mogla pronaći niti jedna slobodna stolica, pa su tako i prvi redovi bili potpuno ispunjeni nizom poznatih lica poput Lejle i Tarika Filipovića, Ide Prestar, Mie Kovačić, Lane Gojak, Ivana Leo Leme, Ivane Misirić, Lane Banelly Bara, Ankice Dobrić, Tamare Gabrajs i Marka Vrdoljaka, Ivane Delač Đolo, Sandre Marković, Zdenke Kovačićek, Andree Andrassy, Katje Kušec i Filipa Dizdara…
Nakon revija, plesni je podij u „Hollywood vanity“ klubu bio rezerviran samo za afterparty i prave fashioniste, a ni sitni ih sati nisu spriječili u plesnim okršajima. Večeras, na posljednoj večeri SFWZ-a, nastavlja se u revijalnom tonu jednako glamurozno, luksuzno i predivno kao jučer uz POL DESIGN iz Madrida, CLAUDINE IVARI iz Pariza, KRUNO JENDRIJEV, IGGY POPOVIĆ, ZJENA GLAMOČANIN, a za kraj nas očekuje prava modna poslastica – IGOR GALAŠ.
HolyGhost iz Munchena donosi čistu, neformalnu i suptilnu eleganciju
HolyGhost iz Munchena osnovale su tri mlade žene, koje prevode svoju ljubav i strast prema modi i stilu u urbanu odjeću za grad. Inspirirane željom da se stvori prepoznatljiv i individualan izgled, Jelena Hofmann i Sedina Halilović redefiniraju urbani stil. Važnost kvalitete, vrhunske tkanine, savršeno uklapanje, europski proizvođači i vrhunske dizajnerske vještine njihov su glavni fokus. Koncentracija je usmjerena na osnovne ”lako nosive” komade odjeće, kao što su; džemperi, bluze, topovi i haljine. Jedan od najprodavanijih i ključnih komada svake kolekcije, njihov je poznati ogrtač. Dizajniranjem i razvojem visoke kvalitete odjeće za samouvjerene žene, fokusiraju se na ono što je bitno- jednostavan i nekonvencionalan izgled. Kombiniraju bezvremenski stil s aktualnim trendovima i vibrom europskih gradova, koji uključuje HolyGhost karakter. kreacije su zavodljive i ženstvene, ali bezvremenske i urbane u isto vrijeme: odjeća za urbane gradske heroine koje teže za individualnošću i samostalnošću. Njihove kolekcije obožavaju njemačke glumice poput Monice Ivancan i Bernadette Heerwagen te pjevačice i voditeljice Johanne Klum. Ova proljetno/ljetna kolekcija njeguje nešto odjeveniji stil nego što je to bio slučaj u prijašnjim ljetnim sezonama. Ako je inspiracija prijašnjih kolekcija dolazila iz dalekih krajeva i kultura, ovoga puta naglasak je na kozmopolitskoj izjavi. Čista, neformalna i suptilna elegancija, to je kako se HolyGhost žena oblači za ljeto 2015. Nježne boje, jednostavne siluete i modeli s potencijalom klasike grade jezgru kolekcije i HolyGhost osnove. Neformalni, urbani modeli, kao i reverzibilni komadi, nude velik broj kombinacija. HolyGhost ostaje vjerna svojim glavnim siluetama: padajuće svilene haljine, dugačke suknje i ključni komad svake kolekcije – ogrtač, glavni su elementi.

 Sara Lončarić je i drugu sezonu oduševila zagrebačku pubiku

Sara Lončarić dizajnerica je koja broji samo 23. godine, a već osvaja srca mnogi hrvatskih fashionistica. Kolekcijom jesen/zima 2014 predstavila se na modnom natječaju Next Generation na Fashion Weeku Zagreb gdje je pobijedila i dobila stipendiju za izradu kolekcije koju je predstavila na prošlom Fashion Weeku Zagreb. Sara uvijek u razgovoru ističe da se ne zamara odabirom teme što se pokazalo i ovoga puta, jer kaže ne želi da tema vodi glavnu riječ u kolekciji. Važno joj je da odjeća ima izuzetnu formu, da je sve precizno sašiveno, da detalji koji su minimalistički budu tu, sveprisutni, da materijali budu nenametljivi a sve kako bi omogućili formi da dođe do punog izražaja. Jednom riječju želi vidjeti ekstremno profinjenu žensku siluetu. Od svoje kolekcije očekuje da ženu obuće na način tako da istakne njezinu prirodnu ljepotu, da u hodu prikaže njezinu razigranost, no zapravo želi da kolekcija na izgled bude potpuno jednostavna, a opet jako luksuzna. Ništa naglašeno – sve naglašeno! Light motiv ove kolekcije je vertikalan voluminozni kruti volan koji neprestano kontrira osnovnoj bazi mekane košulje ili kombinezona, a sve u kombinaciji različitih boja. S obzirom da se radi o ljetnoj kolekciji materijali su lagani, meki, prirodni, boje kamena, pijeska i mladih klica. Naravno osim volana koji su ispričali svoju priču. Kolekcija se sastoji od uskih/širokih košulja u kombinaciji sa uskim suknjama i mekim/voluminoznim hlačama. I kao IT komad odjeće dodaje ženstveni kombinezon (mekog i krutog materijala) – kraljevske duljine – do listova.

 Matea Jukić nova je dizajnerska zvijezda u usponu na SFWZ-u

Inspiraciju za svoju prvu kolekciju, modna dizajnerica Matea Jukić pronašla je u snažnim ženama koje uživaju nositi modernu odjeću. Tu ideju je ukomponirala u svoj dizajn, kako bi se sve žene osjećale jednako snažno, poželjno i samopouzdano u njezinim kreacijama. U kolekciji koju je pokazala pod brendom Croatica izmjenjuju se modeli napravljeni od fine čipke, tila, saten-elastina, pa sve do lycre kako bi svaka žena pronašla nešto za sebe. Krojevi prate liniju tijela i pritom ističu struk, grudi i ramena. Boje koje je koristila su jednako snažne poput žarko-crvene, indigo plave, srebrne i bijele idealne za posebnu prigode svake žene koja želi biti primijećena.

 Dizajn Larie by Marina Lacković spoj je kvalitetne, koloritne i izuzetno dobre ideje

Zagrebačka kreatorica Marina Lacković inspiraciju za stvaranje romantične i vesele kolekcije pronašla je na predivnoj francuskoj obali. “Dok sam provodila ljeto u Francuskoj, upijala sam ljepotu tamošnjeg uličnog stila”, kaže Marina. Za ovu maštovitu, bogatu bojama i uzorcima kolekciju, Larie koristila je najkvalitetnije materijale; 100% pamuk, pletivo i saten, a posebnu priču stvaraju šarene rese od velura. Pamuk je u dvije kombinacije različitog kolorita i prošaran je zlatnim nitima, a u pletivo su utkane zlatne perlice. Uzorci su “obojani” rozom, ljubičastom, plavom, zelenom, žutom, tirkiznom, bijelom, smeđom i zlatnom bojom. Larie hrabro kombinira uzorak s uzorkom kao i uzorak s resama te smatra kako će svaka žena ili djevojka koja će odjenuti nešto iz kolekcije “Cannes SS2015” uzburkati sivilo ulica i unijeti vedrinu u oko svakog promatrača. Ovo je kolekcija koju ćemo sigurno često viđati po zagrebačkim ulicama sljedeće proljeće i ljeto.

Majka i kćer DB Berdan iz Istanbula obračunale se s pretjeranim konzumerizmom

Svojom SS15 kolekcijom željele su istaknuti ludilo današnjeg konzumerizma. Uz glazbenu podlogu koja govori o novcu i uspjehu pod svaku cijenu te slogane “Kupi ili umiri“ i “Što više, to bolje i nikad nam nije dovoljno” kojima DB Berdan pokušavaju objasniti katastrofalnu potrebu današnjih ljudi za novcem, uspjehom, slavom i glamourom zainteresirale su zagrebačku publiku. Kolekcija uključuje seriju grafika i uzoraka inspiriranih primarnom bolesti 20. i 21. stoljeća – ovisnosti za pretjeranom konzumacijom. Tu je i skate punk trend 90-ih godina koji se vidi u nekim krojevima, ali lijepljenim detaljima. Kolekcija je prepuna sportskih silueta, elastičnih krojeva i agresivnih slogana u svijetlim bojama. Opuštene forme i oversized komadi u kontrastu su s uskim modelima. Materijali su različitih tekstura s prisutnom kožom, laser cut komadima, ali mesh umetcima. Umjetni materijali u ravnoteži su s prirodnim i to obilježava ključne komade kolekcije. Kao i uvijek, proljetno-ljetna kolekcija DB Berdana uključuje komade kostimografije i spojena je s neobičnim stylingom, kosom, make-upom i modnim dodatcima. Make up je inspiriran tematikom djece 90-ih godina i predstavlja ono što cure iz DB Berdana smatraju današnjom ljepotom,. Kolekcija je upotpunjena s Vans tenisicama i modnim dizajnerima za koje je DB Berdan osmislio ilustracije.

 Edeline Lee savršeno je zatvorila drugu večer Smart Fashion Weeka

Rođena u Kanadi, Edeline Lee diplomirala je na Central Saint Martinsu u Londonu žensku odjeću. Radila je u studijima Alexandra McQueena i Johna Galliana te kod Zac Posena u New Yorku. Kolekcija Edeline Lee za proljeće/ljeto 2015 osvojila je modne novinare diljem svijeta jer je okarakterizirana kao ogroman korak naprijed za ovu dizajnericu koja je do sada uglavnom kreirala u svojoj confort zoni te bojama poput sive, crne i bijele, a mi se možemo samo složiti s njima. Kolekciju obilježavaju arhitekturalni momenti i strukturiranost koji su konstantni i možemo reći da su glavna tema ove kolekcije. konstrukcija je najvažniji dio kolekcije Edeline Lee koja dizajniranje vidi kao gradnju zgrada – sve kreće od baze, a zatim slijede detalji i završetak. Žuta igra ogromnu ulogu u kolekciji jer se pojavljuje na zanimljivim mjestima, ali i cipelama. Genijalni oblici kolekcije inspirirani su dizajneričinim stepeništem, a boje svjetlošću koje probija kroz njene prozore. Oversized majice, asimetrični razrezani rukavi i savršeni rezovi ono su što obilježava ovu kolekciju. U kolekciji se još pojavljuju osim žute, bijela, mint boja, crvena, crna i siva.

Objava za medije od: FASHION WEEK ZAGREB

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)