Prva večer Smart Fashion Weeka potpuno je oduševila punu dvoranu

The Rodnik band for Smart (1)

Prva večer Smart Fashion Weeka potpuno je oduševila punu dvoranu

Najiščekivanije izdanje jedinog domaćeg internacionalnog modnog događanja, Smart Fashion Weeka Zagreb, krenuo je još jačim žarom i tempom od prošlogodišnjeg – čak je i poznati dio London Fashion Weeka preselio na svoje piste! Sinoć je pred prepunom dvoranom Hypo centra prikazano čak šest revija od kojih četiri revije potpisuju domaća imena poput Ivane Popović, Ane Kujundžić, Monike Sablić i Simone Manojlović, a ostale dvije revije respektabilni londonski modni brand Fabryan i dobro poznati The Rodnik Band kojemu je zaštitno lice kolekcije poznata manekenka Cara Delevigne.
Uz samu bijelu pistu iznova su se mogla prepoznati brojna poznata lica poput Ive Balaban, Iris Pinjuh, Ane Gruica, Vanje Mamić s kćeri Ninom, Ive Perkušića, Anice Kovač, Antonije Stupar Jurkin, Matije Prskalo, Sonje Kovač, Sayona Bangoure, Josipe Pavičić Yo, Nevena Ciganović, Martine Podgorski, Ive Leko, Marije Cvitanović, Maje Lena Lopatny i Lane Radeljak, dizajnera Tonya Rica, Marine Lacković, Ane Ćavar Artiđane, Ive Karačić, Elfsa, Ines Zrnc Gregorine i Marine Prevolšek, Lupina, Juricd Pađan, Filipa Dizdara i Zvone Vučković. A nakon revija, uzavrela se atmosfera preselila na tulum u Pepermintu gdje su strani dizajneri izmjenili plesne pokrete s domaćim fashionistima.

Večeras SFWZ nastavlja u revijalnom tonu jednako glamurozno kao jučer uz HOLY GHOST, MUNICH ERSTE PLAVI PREDSTAVLJA: BLACKPEARL BY SARA LONČARIĆ, MATEA JUKIĆ, LARIE BY MARINA LACKOVIĆ, DB BERDAN (ISTANBUL) i EDELINE LEE (LONDON). Neizostavni after održati će se u HOLLYWOOD vanity klubu na službenom afterpartyju.
Ivana Popovič otvorila je SFWZ svojoj izvanrednom kolekcijom kabanica i kišobrana
Svi ljubitelji nosive, funkcionalne, a pritom i trendi odjeće došli su na svoje. Modna dizajnerica Ivana Popović jučer je posebno za Smart Fashion Week pripremila pravu poslasticu. Naime, na svojoj reviji, kojom je ujedno i otvorila SFWZ, Ivana se predstavila kolekcijom kabanica i kišobrana s volanima. Budući da je riječ o Ivani Popović, zagrebačkoj akademskoj kiparici s čak dva doktorata i modnoj čarobnici, moogli smo očekivati krajnje neočekivano. No viđeno nas je svakako ostavilo bez daha. Uz Ivanine kabanice i kišobrane depresija zbog lošeg vremena ne postoji, a žena postaje neustrašiva sexy ratnica. Kabanice koje je Popović izradila, nisu samo odjevni predmet koji će nas štititi od kiše, već i pravo umjetničko djelo koje svojim linijama ističe ono najbolje kod žene. One su krajnje elegantne i sexy te prate liniju tijela, no zahvaljujući volanima ujedno su i živahne. Iako smo do sada, kad je riječ o kabanicama, navikli na već poznate krojeve i modele , ova dizajnerica napravila je veliki ”evolucijsko modni skok” te ih pretvorila u futurističke sexy kreacije koje će zasigurno mamiti znatiželjne pogleda čak i u kišne zimske dane. Njezin kišobran odiše nekim starim vremenom, kada su ovi modni dodaci bili rezervirani samo za gospodu no s druge strane moderna drška i volani koji dominiraju njegovim klobukom vuku ga k futurizmu. Ono što jest važno napomenuti za kišobrane by Ivana Popović jest činjenica da je on izrađen od gotovo 60% recikliranog materijala, odnosno ostataka koji su bili bačeni u smeće. Upravo ti ostaci inspirirali su Ivanu da ih upotrijebu u svom radu te stvori prekrasne volane koji su cijeloj kolekciji dali jedinstveni i moderan štih. Reviju je pratio odličan nakit u vidu kruna.

 Ana Kujundžić…

Splitska dizajnerica Ana Kujundžić, već je dobro poznata članica SFWZ-a. Svoje unikatne kolekcije od prirodnih materijala uglavnom jakog kolorita, izrađuje doradom tkanina inovativnim tehnikama veza, printa i apliciranja. Modnu kritiku i struku već sezonama oduševljava svojim zanimljivim modnim promišljanjem. Do sada je predstavila svoj rad na brojnim modnim revijama i izložbama, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu kao sto su Fashion Week Zagreb, Fashion Week Sarajevo, Budapest, Modepalast i Vienna. Kolekciju proljeće/ljeto 2015 koju smo mogli vidjeti sinoć na pisti SFWZ-a pronašla je u geometriji i pokretu. Kolekcija se sastoji od haljina, suknji i jakni koje su napravljene od prirodnih materijala u kombinaciji s umjetnom kožom. Komadići umjetne kože aplicirani su na tkaninu kako bi se postigao sasvim drugačiji dezen tkanine. Boje su crna i siva u kombinaciji s zelenom, crvenom, ljubičastom, plavom, bijelom i narančastom. Odlična umjetnička kolekcijom kojom Ana Kujundžić još jednom dokazuje da je kraljica patchworka.

Vječno elegantna i romantična Monika Sablić ostavila je publiku bez daha

Monika Sablić već je jako dobro poznato ime na domaćoj modnoj sceni što pokazuje veliki broj ljubitaljica njenog potpisa! No jučerašnjom je revijom apsolutno oduševila sve prisutne te nadmašila samu sebe. Kolekcija je inspirirana 70-im godinama, poznatom njujorškom diskotekom „Studio 54“ te pjesmom „Hot stuff“ Donne Summer. Izrađena je od američkog satena i pliša, nezaobilazne svile i čipke. Kao light motiv kroz cijelu kolekciju provlači se sjajne aplikacije.
Kolekciju ćemo zasigurno sretati diljem Lijepe naše jer je izuzetno nosiva, a namijenjena je samosvjesnim ženama istančanog stila koje se žele uvijek osjećati ugodno, privlačno i zanimljivo. Haljinice, bluzice, suknjice su namijenjene raznim prilikama, za svako doba dana i noći. Styling za reviju radila je Petra Nižetić inače poznata modna blogerica s instančanim stilom i dobrim okom za lijepo. U jedno smo sigurni, a to da je ova kolekcija potpuno osvojila srca svih pravih fashionistica.

10. jubliarna revija Simone Manojlović na Fashion Weeku Zagreb

Nakon nedavnog povratka s doškolovanja u Milanu, dizajnerica Simone Manojlović prikazuje svoju desetu reviju na Zagreb Fashion Weeku gdje je prije deset godina sve i počelo. Kolekcija Simone Manojlović za proljeće/ljeto 2015 pod nazivom “Lucid” spoj je tradicije i modernog. Dizajnerica je inspiraciju pronašla u umjetnosti i kulturi Islama te u njegovom poimanju vrijednosti koje nestaju u današnjem zapadnom svijetu. U kolekciji je prisutan utjecaj ranoislamske ornamentacije koja pokazuje strogu geometrijsku podijelu prostora i oblikovanja na području arhitekture. Harmonija, sklad i predanost raspoloženja su koja prevladavaju kolekcijom koja je namijenjena ženama i muškarcima snažnog duha koji imaju jasnu viziju onoga što žele. Silueta je čista i prozračna, a krojevi su jednostavni s fluidnom linijom pa ovaj dizajn možemo opisati kao sofisticiran minimalizam. Odiše estetikom dosljednosti i nepopustljivosti koja je lišena stereotipa. Kolekciju karakteriziraju senzualnost i gipkost, a materijali koji se prožimaju su svila, muslin, čipka i lan. Boja kolekcije je neboja-crna -snažna i ohrabrujuća. U jednoj riječi-neočekivanost.

Londonski brand FABRYAN drugu sezonu za redom na pisti SMWZ-a!

Kolekcija londonskog Fabryana za proljeće/ljeto 2015 odiše jednostavnošću i elegancijom, dok je hrabar potez dinamički blok boja u kombinaciji sa ženstvenim dizajnom i raznim teksturama. Kombinacija bijele i zelene preko uglavnom ružičaste i tirkizne, čini od kolekcije šaroliku paletu boja koja upotpunjuje svaki komad. Jedinstven Fabryan potpis, kojim se spajaju raskošne svilene tkanine s kožom prati i ovu kolekciju.

The Rodnik Band svojojm je kolekcijom apsolutno osvojio mlađu publiku

Stvoren i dizajniran od strane dizajnera Philip Colberta, ovaj brand je inspiriran Pop Art pokretom. The Rodnik Band djeluje kao pop bend, a ne tradicionalna modna marka. Zato su njihove kolekcije jedinstvena kombinacija glazbe, umjetnosti i mode koje kombiniraju tri usko povezana žanra i stvaraju jedinstveni modni koncept. Philip Colbert i njegov The Rodnik Band imaju ogromnu lojalnu vojsku fanova kao što su Karl Lagerfeld, Anna dello Russo, Georgia May Jagger, Poppy i Cara Delevingne, Lily Cole, Sienna Miller, Liv Tyler, kraljica Rania od Jordana, Anna Piaggi i Lady Gaga. Za Ritu Oru radio je kostime za turneju, a kultni modni novinar Andre Leon Talley Philipa opisuje kao “kumče Andyja Warhola”. Osmislio je cijelu posebnu kolekciju za Rolex – Collete, nekoliko je puta osmislio i kolekciju za Oviesse, zatim za Nylon magazine, surađivao je i s Gellux lakovima za nokte, pariškim robnim kućama Galeries Lafayte, Absolut votkom, Urban Outifitterom, Selfridgesom i New Era kapama, a lansirao je i svoju kolekciju namještaja. Colbertova modna avantura počela je dizajniranjem ruskih šalova. Naziv Rodnik dolazi iz dućana otvorenog 1904. godine u Moskvi. Sve The Rodnik band kolekcije nastaju kroz avanture i istinske priče i tako kreiraju Rodnik Style.

The Rodnik Band ove je sezone pripremio posebnu kolekciju kojoj je zaštitno lice poznata manekenka Cara Delevingne. Za Smart Fashion Week Zagreb, osim nastupa i kolekcije, osmislio je posebnu The Rodnik Band FOR Smart majicu te dizajn novog Smart „Fortwo“ modela. Ukratko opisana kolekcija – odjeća s jakim osjećajem zabave. Philip u svojim kolekcijama koristi posebne načine tiska i grafika koje je sam osmilio, a u ovoj printevi poput Budwiser piva i jaja na oko uopće mu nisu strani. Uz odlične komade odjeće koji su oduševili mlađu publiku, našle su se i izuzetno zanimljive torbe, kape i šilterice. Philipov rad kombinacija je umjetnosti i mode jer smatra da se svaki njegov komad može stajati na zidu kao umjetničko djelo. The Rodnik band ironičan je pop up band za koje Philip sam piše pjesme koje su temelj svake kolekcije, a mlade su Zagrepčanke pohrlile u online shoping!

Objava za medije od: FASHION WEEK ZAGREB

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)