Dino Merlin na Bundekfestu

Dino Merlin

Dino Merlin na Bundekfestu

Nakon višegodišnje pauze, regionalna glazbena zvijezda Dino Merlin vraća se u Zagreb na radost brojnih fanova. Veliki koncert legendarnog Merlina na Bundekfestu je u petak 03. listopada 2014. od 21 sat.

Nešto lijepo treba da se desi, Sarajevo, Sredinom, Teško meni sa tobom, Švicarska samo su neke od pjesama koje s nestrpljenjem ponovno očekuje čuti zagrebačka publika, a Dino će predstaviti pjesme i s novog, aktualnog albuma pod nazivom Hotel Nacional.

“S nestrpljenjem očekujem Bundekfest! Ovo je za mene još jedan novi zub na zupčaniku i jedna nova avantura. Osjećam ponovno titranje duše, onaj lijepi osjećaj između treme i nade i ponos što ponovo imam priliku i čast da sviram pred svojom zagrebačkom publikom.“ – izjavio je glazbenik Dino Merlin i dodao: “Nakon duže pauze, od ovog ljeta ponovno se imam priliku družiti sa svojom publikom. Koncert je ujedno i promocija novog albuma “Hotel Nacional” u Zagrebu i za tu priliku pripremili smo vrhunski show s novim ali i starim pjesmama u novom ruhu. Nastupiti ću sa svojim 10-članim bendom i produkcijskim standardima na koje je moja publika već navikla.  “Hotel Nacional” je jedini hotel koji dolazi Vama. Karavan “Hotela Nacional” je spreman, dolazi uskoro na Bundek i očekuje Vas u što većem broju!

Dino Merlin je najpoznatiji bosanskohercegovački kantautor i jedna od najvećih i najpopularnijih glazbenih zvijezda u ovom dijelu svijeta. Tri puta zaredom napunio je Stadion Koševo u Sarajevu (turneja “Sredinom” 2000, “Burek” 2004, i “Ispočetka” 2008), te je tri noći zaredom (25, 26. i 27.11.2011) napunio beogradsku Kombank Arenu, a to su samo neki od velikih uspjeha Dine Merlina. Počeo je kao idejni vođa, kompozitor, tekstopisac i pjevač pop-rock grupe “Merlin”, koju osniva 1983., a solo karijeru započinje 1991. godine pod umjetničkim imenom Dino Merlin. Ukupni opus autorskih pjesama broji više od 150 njih, a mnoge od njegovih pjesama smatraju se evergreenim-a i među najpoznatijim i najslušanijim su u regiji. Iza Dine Merlina jedanaest je studijskih albuma i tri dosadašnja sudjelovanja na izborima za Pjesmu Eurovizije, a tijekom karijere surađuje s brojnim priznatim umjetnicima s međunarodne scene. Dobitnik je više nagrada i priznanja kao što su „Davorin“, „Porin“, „Hrvatski Radijski Festival“, „Priznanje za humanost“ – međunarodna nagrada dodijeljena 2013. godine. Dino je također i autor teksta za prvu službenu himnu Bosne i Hercegovine „Jedna si jedina“. Predsjednik je Skupštine Udruženja „Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca“- AMUS.

Ovogodišnji Bundekfest najavljuje sadržajno najbogatije izdanje u svojoj povijesti, u jedanaest festivalskih dana očekuju nas nastupi brojnih domaćih i regionalnih glazbenih zvijezda, bogata gastro ponuda ali i sadržaji koji će Zagreb u prvim jesenskim danima učiniti europskom festivalskom prijestolnicom. Zagrebački Bundekfest ove je jeseni u društvu partnerskih gradova Beča, Budimpešte, Ljubljane i Rima. Europske metropole zagrebačkoj će jeseni dati poseban šarm i ekskluzivno kulturno, gastro i zabavno putovanje.

  Bundekfest  25.09. – 05.10.2014.

Objava za medije od: Select PR

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)