Otvoreni su 28. Dani piva Karlovac

Dani piva Karlovac

Otvoreni su 28. Dani piva Karlovac

Uz pivsku zdravicu i vatromet otvoreni su 28. Dani piva Karlovac. Dane piva je otvorio gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić koji nazdravio Karlovačkim pivom s predsjednicom Uprave Karlovačke pivovare Brankom Slaveskom. Na glavnoj pozornici nastupila je Maja Šuput. Prije službenog otvorenja Karlovcem je prošetala tradicionalna povorka u kojoj je bilo oko 400 sudionika. Povorka je krenula iz centra Karlovca i stigla na Športsko-rekreacijski centar Korana gdje se do 31. kolovoza održavaju Dani piva.

Edukativne pivske degustacije, strani pivski brendovi koji inače nisu dostupni u Hrvatskoj, svježe točeno nepasterizirano pivo, prodaja pivskih suvenira – smo su neke od novosti ovogodišnjih Dana piva. Odrasli posjetitelji Dana piva mogu kušati svježe točeno nepasterizirano Karlovačko pivo. Za tu osigurano je šest posebnih spremnika od 500 litara u kojima je biti pivo koje se direktno iz Karlovačke pivovare doprema na Dane piva. Riječ je o vrhunskoj tehnologiji koja pruža jedinstveno iskustvo uživanja u svježem nepasteriziranom pivu. Na Danima piva može se kušati i jedno novo pivo – Karlovačko Royal koje svoju premijeru ima upravo na Danima piva. To je nešto jače pivo (5,4% alkohola), a poseban okus daje mu vrsta aromatičnog hmelja pod nazivom Spalter Select. Spravljeno je po njemačkom zakonu o čistoći piva od samo četiri sastojka: voda, ječmeni slad, kvasac i hmelj. Uz brendove Karlovačke pivovare među kojima su Karlovačko, Heineken, Amstel Premium Pilsener, Desperados, na Danima piva može se uživati u 10-ak pivskih brendova iz HEINEKEN-ovih pivovara: Zywiec Porter i Warka iz Poljske, Skopsko iz Makedonije, Zaječarsko pivo iz Srbije, Newcastle Brown Ale iz Velike Britanije, Krušovice Imperial iz Češke, Zlatý Bažant iz Slovačke.

Nadalje, od ponedjeljka 25. kolovoza do četvrtka 28. kolovoza stručnjaci Karlovačke pivovare održavat će edukativne degustacije piva na kojima će posjetitelji moći naučiti nešto više o kulturi piva. Degustacije će se održavati u grupama od 16:00 do 16:30, od 17:00 do 17:30 sati, a prijaviti se može putem emaila pr@karlovacko.hr

S obzirom da se pivo odlično slaže s različitim vrstama hrane i da je izvrsno kao dodatak jelima, Karlovačka pivovara pripremila je bilježnicu za upisivanje recepata. Bilježnica je obogaćena pivskim receptima Božene Regvart Muić, Karlovčanke koja već više od 40 godina skuplja recepte. Ta se bilježnica prodaje na Danima piva, kao i suveniri brenda Karlovačko, a prihod od prodaje donirat će se obiteljima s područja Grada Karlovca koje je nedavno pogodilo nevrijeme.

Kao odgovorna kompanija, Karlovačka pivovara nastavlja promicati odgovorno konzumiranje kroz podjelu narukvica s natpisom Ja sam 18+, a organiziran je i besplatan prijevoz autobusima iz Ozlja i Duge Rese.

Sve informacije vezane uz Dane piva Karlovac dostupne su na web i Facebook stranici Dana piva Karlovac.
***
Program na glavnoj pozornici (početak u 21:30)
Maja Šuput – petak (22.8.)
Vuco – subota (23.8.)
Dubioza Kolektiv – nedjelja (24.8.)
Klapa Intrade – ponedjeljak (25.8.)
Hladno pivo – utorak (26.8.)
Thompson – srijeda (27.8.)
Massimo – četvrtak (28.8.)
Jole – petak (29.8.)
Ivan Zak – subota (30.8.)
Jelena Rozga – nedjelja (31.8.)

Besplatne autobusne linije Uživaj u Karlovačkom odgovorno

POLAZAK (svaki dan od 22.8. do 31.8):
19:00 h Ozalj-autobusna stanica /centar/kod pumpe
19:45 h Duga Resa – Crkva Sv. Antuna/centar

POVRATAK (svaki dan od 22.8. do 31.8):
1:00 Dani piva – Duga Resa – Crkva Sv. Antuna/centar
1:30 Dani piva – Ozalj – autobusna stanica/centar/kod pumpe

Objava za medije od: PR KAPI

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)