Maja Šuput u mjuziklu Footloose

Mario, Branko, igor, Maja, Nikola, Bojan, Tadija

Maja Šuput u mjuziklu Footloose

Nakon dvije spektakularne sezone, senzacionalni glazbeni i plesni spektakl Footloose vraća se u Zagreb! U novoj sezoni hita koji je na noge podigao desetke tisuća gledatelja, glumačkim i glazbenim zvijezdama Mariju Valentiću, Bojanu Jambrošiću i drugima u glavnoj ulozi pridružuje se glazbenica Maja Šuput. Premijerna izvedba treće sezone uspješnice Footloose očekuje nas 18. prosinca od 19.30 sati u KC Dražen Petrović.

„Oduvijek sam imala želju okušati se u glumi, to je bio moj dugogodišnji san koji se sada ostvario. Ovo je za mene prekrasan božićni poklon zato ću se potruditi da opravdam sva očekivanja i stanem bok uz bok talentiranoj glumačkoj postavi sa kojom sam dobila priliku glumiti.“ – uzbuđeno je izjavila glazbenica Maja Šuput.

Mladi izvođači, talentirani pjevači, glumci i plesači, do sada su oduševili desetke tisuća gledatelja te uz sjajnu koreografiju, raskošnu rasvjetu, šarene kostime, odlično pjevanje i uvježbanost ansambla zajamčili pravi broadwayski doživljaj.

„Nisam mogao dočekati da Footloose opet zaigra, jer uistinu uživam glumeći u ovoj predstavi. U ovo depresivno vrijeme Footloose je predstava koja donosi dašak smijeha i sreće te se nadam da će pubika to prepoznati i još jednu godinu zaredom, pridružiti se pozitivnoj energiji naše ekipe.“ – izjavio je glumac i sportski trener Mario Valentić.

„Jako se veslim novoj sezoni, ovo je veliki izazov za nas i cijela ekipa marljivo radi na probama. Posebno mi je drago što smo dobili dodatno pojačanje, što nam se pridružila naša Maja Šuput koja će bez sumnje zajedno sa nama pridonijeti uspjehu Footloose-a.“– otkrio nam je glazbenik Bojan Jambrošić.
Svi oni koji do sada nisu pogledali ovaj glazbeni i plesni spektakl, imat će priliku već za nešto manje od mjesec dana. Sjajna glumačka postava, nezaboravna tematika i vrhunska scenografija čekaju Vas raširenih ruku stoga ne propustite ovu jedinstvenu priliku za nezaboravan provod!

Ulaznice za premijernu izvedbu nove sezone, 18. prosinca 2013. od 19.30 sati mogu se kupiti po cijeni od 90, 100 i 120 kn u sustavu Ulaznice.hr ili na blagajni Studentskog centra (pon – pet od 15 – 19 h , vikendom od 12 – 16 h).

Footloose je suvremena priča brzog ritma, emocionalnog naboja, puna energične glazbe i plesa, o životu tinejdžera Rena Mc Cromacka koji, nakon što mu majka ostane bez posla, iz Chicaga mora odseliti u gradić Bomont – uspavani gradić u državi Utah kojim «vlada» velečasni Shaw Moore. U gradu je zabranjen ples tako da maturanti ne smiju organizirati niti svoju maturalnu zabavu i Ren se ne može pomiriti s takvim načinom života pa odlučuje stvar u svoje ruke. Uz pomoć vragolaste Ariel, kćerke velečasnog Moore-a, kreće u avanturu koja će život u Bomontu promijeniti iz temelja.

Scenarij za istoimeni film iz 1984. po kojem je mjuzikl nastao napisao je Dean Pritchford inspirian istinitim događajima koje je proživio u Elmore Cityju u Oklahomi gdje je ples bio zabranjen čak 90 godina sve dok se protiv toga 1978. Godine nije pobunila grupa srednjoškolaca. Filmski hit Footloose iz 1984. Godine ubrzo je uz Flashdance i Prljavi ples postao klasik koji je obilježio 80te godine te lansirao karijere Kevina Bacona, Sarah Jessice Parker i Johna Lithgowa.

Footloose je kao mjuzikl debitirao na Broadwayu u kazalištu «Richard Rodgers» u listopadu 1998. godine gdje je do srpnja 2000. Godine odigrano 709 predstava. Pod redateljskom palicom Waltera Bobbieja te uz za Tony nominiranu koreografiju A.C. Ciullae, Footloose je postigao uspjeh te stekao veliku bazu fanova što dokazuje činjenica da je i danas jedan od najizvođenijih školskih mjuzikla u SAD-u. Nominiran je još i za tri Tonya (Najbolji scenarija, Najbolju glazbu te Najbolju žensku ulogu), a njegov je uspjeh ponovljen 2008. Godine kada je producirana turneja u povodu 10. obljetnice početka igranja.

Ova svevremenska priča već desetljećima oduševljava javnost i trideset godina nakon filma u svakom je trenutku u nekom dijelu svijeta u tijeku turneja ili aktualna produkcija Footloos-a. Priča o sukobu generacija i mladenačkoj ljubavi ispričana uz vrhunske koreografije, dramatične obrate i popularne songove koji su i danas standardni dio repertoara glazbenih postaja, sada ima i svoju hrvatsku mjuzikl inačicu koju Vam i ove sezone s ponosom predstavljamo.

Objava za medije od: SELECT PR za Footloose

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)