29. ožujka 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Kazalište

Namjeravate li ići u kazalište odjenite se uredno, to ne mora biti svečana odjeća...

Kazalište

Namjeravate li ići u kazalište odjenite se uredno, to ne mora biti svečana odjeća. Iako je za muškarce odijelo poželjno ni traper nije nepristojan, posebno ukoliko se radi o mlađim osobama.

U kazalište uvijek dođite prije početka predstave. Ako ste već zakasnili ne biste smjeli insistirati na ulasku jer bite time ometali druge gledatelje, a ponekad i glumce. U kazalištu je za razliku od kina obvezno kapute i mantile ostaviti u garderobi. Ako je muškarac u društvu sa ženom, on bi trebao na sebe preuzeti obveze oko garderobe i pronalaženja mjesta.

Dok prolazite do svoga mjesta prema ljudima koji već sjede i ispred kojih prolazite uvijek se morate okrenuti licem, nikad im nemojte okretati leđa, čak i ako bi vam tada prolaz bio jednostavniji.

Bez obzira koliko dobro poznajete kazalište ili komad koji igra nemojte ga prepričavati, ni komentirati, kao ni glumce, to se radi u pauzama ili na kraju predstave. Za vrijeme predstave trebala bi biti potpuna tišina, u iznimnim situacijama ako ste oduševljeni nekom izvedbom ili autorovim tekstom možete zapljeskati, ali samo nakratko i bez povika. Na kraju predstave, ukoliko su glumci dobro odigrali potrebno ih je nagraditi pljeskom.