19. travnja 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Pokloni za djecu prema dobi

Pokloni za djecu do 18 mjeseci...

Pokloni za djecu

Pokloni za djecu prema dobi

Bilo da tražite poklon za bebu, jednogodišnje dijete ili dvanaestogodišnjaka ispod su odlične ideje i savjeti kako odabrati pravi poklon koji će biti prilagođen dobi, potrebama i željama djeteta.

Pokloni za djecu do 18 mjeseci

Igračka ne smije biti mala niti sastavljena od malih dijelova. Ništa što bi dijete moglo progutati. Igračke moraju imati zaobljene kutove i ništa na igrački ne smije biti oštro. To su na primjer: platnena lutka, plišana životinja, mekana lopta, obojene spužvaste kocke, gumene zveckalice, grickalice i glazbene igračke.

Djeca starija od godinu dana vjerojatno su prerasla mnoge igračke za bebe, ali još uvijek nisu dovoljno stara za kompleksnije koje sadrže sitne dijelove. Idealan poklon bi trebao biti edukativan, interaktivan i zabavan. Djeca u toj dobi vole igračke koje mogu slagati jednu n drugu, koje mogu povlačiti, pritiskati i igračke koje proizvode zvukove.

Do dobi od 18 mjeseci započinje i faza samostalnije igre pa djecu sve više zanima igranje uloga i pretvaranje, pa njihove igračke trebaju na neki način reflektirati njihovu razvojnu putanju.

Pokloni za djecu do 3 godine

Pokloni bi trebali biti kreativni i poticati ih na stvaranje ili bi trebali pomoću njih razvijati svoje motoričke vještine. To može biti tricikl, plastični motor, lopta, puzzle, lutke, slikovnice, igre na povlačenje, lego kocke, konj, kamion i sl.

Najbolji pokloni za djecu do 3 godine pomoći će im da usavršavaju ono u čemu su dobri, ali također i omogućiti da se razvijaju u novim područjima. Djeca do dobi od tri godine već pričaju punim rečenicama, i sposobna su reći što im se sviđa, ali su još uvijek premala da bi znala artikulirati što žele. Zbog toga u ovoj dobi još uvijek morat pogađati što mislite da bi ima se moglo svidjeti.

Pokušajte razmisliti što jednom trogodišnjaku može najduže zadržati pažnju, zabaviti ga i oduševiti. Prave igrače za trogodišnjake će ih oduševiti, a istovremeno su poučne. Kockice bilo koje vrste zabavne su za trogodišnjake jer im omogućavaju da kreiraju, zabavljaju i otkrivaju što sve mogu.

Igre za pretvaranje i igranje uloga odličan su poklon. Lopte svih veličina, dječje verzije sportske opreme, tuneli kroz koje mogu puzati, sve što ima kotače što mogu voziti ili gurati odličan su odabir za njih. Djeca u toj dobi također vole plastelin, kinetički pijesak i slične setove za modeliranje.

Pokloni za djecu od 3 do 6 godina

Minijaturne farme, cirkus, slagalice, kuća lutaka, kuhinjski pribor, pokretne lutke, kamioni, avioni, barake, interaktivne igračke, priče i filmovi na dvd-u, bojanke, plastelin i sl.

U ovoj dobi djeca već govore razumljivo, mogu i znaju reći što im se sviđa, ali i artikulirati što žele. Djeca ove dobi vrlo rado razgovaraju o svojim interesima. Djeca ove dobi jako vole blokove i kockice za slaganje, vole akcijske figure, ali počinju igrati i jednostavnije društvene igre. Što se približavaju šestoj godini to ih više zanimaju edukativne igre i znanstveni setovi.

Pokloni za djecu od 6 do 9 godina

U ovim godinama djeca najviše vole društvene igre, zatim, frizbi, zmajevi, role, reketi za badminton, koš za košarku, sve vrste lopti i rekvizita za sport, trkaća staza za automobile, lutke, torbe za lutke, male kuhinje, mali kompjuter i sl.

U dobi između 6 i 9 godina djeca su već spremna preuzeti odrasliju ulogu i više odgovornosti, a to se odražava i na njihove igračke i ono što ih zanima. Ovdje su odlični pokloni sve ono što se nadovezuje na njihov hobi, tipa kreativni setovi za slikanje, izradu malih umjetničkih djela, zatim kreativni setovi za curice za izradu nakita… Ali ovdje već možete poklanjati i ozbiljnije poklone koji nisu dječje igračke poput mikroskopa, dalekozora, teleskopa i sl. Djeca u ovoj dobi vole pokazivati da su „odrasli” pa će im odgovarati mini alatke ili dječje verzije onoga što imaj odrasli.

Pokloni za djecu 9 do 12 godina

Ovisno o sklonosti djeteta možete izabrati razne makete, puzzle, sportsku opremu, štap za pecanje, glazbeni instrumenti, šah, domino, monopoli, bingo, globus, fotografski aparat, CD-i, DVD-i, karta za kino ili zoološki vrt i sl.

S 12 godina djeca još nisu teenageri, ali nisu više ni mala djeca. Već su razvili nove i sofisticirane interese, igraju samostalne igre s prijateljima i vole slijediti trendove. U ovoj dobi i odjeća je odličan odabir, kao i križaljke, zagonetke i bilježnice s aktivnostima. Možete im pokloniti i posebne lampe za sobu, ukrase… Ako su curice volit će i neutralne kozmetičke proizvode poput balzama za usne, sjajila, nježnih parfema i slično.

Pokloni za sv. Nikolu

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Pokloni