28. ožujka 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Želi li vaš muškarac dijete?

Znanstvenici kažu da žene prema izrazima lica mogu protumačiti želi li muškarac dijete...

Želi li vaš muškarac dijete?

Znanstvenici kažu da žene prema izrazima lica mogu protumačiti želi li muškarac dijete. Ponekad nije potrebno ni razgovarati s muškarcem, navodno se već na slici može vidjeti što konkretni muškarac misli o djeci.

Istraživanja provedena u SAD-u otkrila su kako žene iznenađujuće točno mogu pretpostaviti, interpretirajući crte lica, koji muškarac želi djecu, a koji ne. Ali kako bi ih  prepoznale i žene koje nisu dobre u tumačenju neverbalnih signala napravili su određene natuknice.

Sliči li po crtama lica vaš partner na Tom Hanksa ili Leonarda di Capria vjerojatno će biti zainteresiran za djecu. Navodno, baby face muškarci više žele djecu od macho tipova.  Prepoznajte ih po zaobljenim crtama lica. Imaju manje naglašene obraze, a njihove oči su velike i izražene.  Kontrast su muškarci špicastih crta lica (nos, brada), manjih očiju i jače građe. Oni zbog više testosterona imaju agresivniju narav i manje su brižni.

Ali, trebalo bi napomenuti, to ne znači da će ovi prvi biti dobri očevi, nego samo da žele djecu.  Tom Hanks, istina, ima četvero djece, ali majku prvih dvoje je napustio.

Teoretičari evolucije naglašavaju da osjećaj odgovornosti nema veze s fizičkim karakteristikama, te želite li muškarca s dugoročnim potencijalom, obratite pozornost na psihološke crte. Npr. muškarac koji je voljan uložiti svoje vrijeme i ima dovoljno volje za rješavanje vaših problema je obećavajući.