28. ožujka 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Zabavite djecu

Kako se u hladnim mjesecima djeca rjeđe igraju vani slijedeći savjet pomoći će vam zabaviti djecu i očuvati njihovo zdravlje kroz...

Zabavite djecu

Kako se u hladnim mjesecima djeca rjeđe igraju vani slijedeći savjet pomoći će vam zabaviti djecu i očuvati njihovo zdravlje kroz zimu.

Zimske večeri mogu biti teške i za djecu i roditelje. Djeca bi se radije igrala vani, ali zbog hladnoće i sigurnosti bolje je zadržati ih unutra. Ključ je u održavanju aktivnosti. Najlošija opcija je pustiti djecu da cijelu večer provedu ispred televizora. Unaprijed im pripremite neke „zdrave“ igre. Neke od njih mogu biti obostrano korisne.

Npr. uključite djecu u pripremanje večere. Čitajte zajedno recepte, neka oni biraju umake, postavljaju stol… Usput ih poučite o važnosti zdrave prehrane.

Što djeca jedu u zimskim mjesecima vrlo je važno za njihovo zdravlje. Zbog toga izbjegavajte gazirane napitke, stvorite naviku pijenja čaja, ograničite unos šećera i slatkiša, a povećajte količinu voća i povrća u prehrani. Najvažnije je da sve prezentirate kao zabavnu igru.

Pročitajte i:

Aktivnosti za druženje oca i sina